Tussen Top en Teen

REIKI

REIKI

REIKI-banner

REIKI is een eenvoudige en natuurlijke geneeswijze die behoort tot de oudste vormen van geneeswijzen die de mensheid kent.

Het Japanse woord Reiki, bestaat uit twee lettergrepen: Rei, dat het kosmische, universele aspect van deze energie beschrijft en Ki, dat is de fundamentele levenskracht die stroomt en klopt in alles wat leeft.

De methode komt oorspronkelijk uit Tibet en werd herontdekt door monnik dr. Mikao Usui. Het doel van een Reiki behandeling is het lichaam te voorzien van extra energie, zodat het zelfgenezingsproces wordt versterkt.

Reiki brengt energieën in ons lichaam in balans. Deze universele energie stroomt in een krachtige vorm door de handen van de Reiki-gever. Door handoplegging kanaliseert de helende energie in het lichaam van de ontvanger. De Reiki-gever is dus een doorgeef kanaal en dit betekent dat het de gever zelf geen energie kost maar zij/ hij wordt er ook door opgeladen en versterkt.

Hotstone massage

Hotstone massage: aanraken is een van de krachtigste vormen om iemand te helen.

Aanraken is een van de krachtigste vormen om iemand te helen. Dat hangt gedeeltelijk samen met de uitwisseling van energie maar voornamelijk omdat door aanraking een soort brug ontstaat tussen twee levende wezens. Lichaamsmassage met warme stenen is al heel oud. Het werd toegepast door sjamanen in Hawaii en door Indiaanse stammen en ook in de traditionele Chinese geneeskunde.

“Door de combinatie van massage , warmte en kracht van de stenen wordt een heilzame ontspanning bereikt.”

Het masseren met verhitte stenen maakt de spieren los en ontspant ze, bevordert de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam en brengt de geest tot rust. Op het niveau van denken, geest en gevoel, lost de hotstone- massage energetische blokkades op en stimuleert de aanrakingsgevoelige zenuwen, kalmeert het vegetatieve zenuwstelsel en vermindert de sporen die stress in ons lichaam achterlaat. De massage helpt ook onze geestelijke balans terug te vinden of te behouden. Dit wordt ook bereikt door de lichaamsmeridianen en de chakra`s bij de behandeling te betrekken.

Edelsteen massage

Het gebruik van edelstenen is niks nieuws. Ze werden in de oudheid door veel natuurvolken gebruikt. De kracht van edelstenen werd gebruikt om genezing, herstel of bescherming te vragen.

Iedere edelsteen heeft zijn eigen trilling en daarom een andere werking op het lichaam. Dit is afhankelijk van de chemische samenstelling en ook de kleur. Warme kleuren stimuleren en activeren, koele kleuren verfijnen en vergeestelijken en werken kalmerend, de neutrale kleuren horen bij het zoeken naar evenwicht. Ook de helderheid (werken op de geest), doorschijnendheid (werken op het gevoelsleven) of dichtheid ( werken met aardkracht voor versterking van het lichaam) hebben invloed.

Voor de massage wordt tijdens een intakegesprek geluisterd naar wat een cliënt nodig heeft of wilt bereiken. Er kunnen edelstenen worden gelegd op, onder of rond het lichaam. Hierbij kan met een spiertest gemeten worden welke steen/stenen het beste gebruikt kunnen worden op dat moment. ( Je mag je eigen stenen meenemen)

Ik masseer meestal met amethist, bergkristal en rozenkwarts. Een edelsteenmassage kan ontspannend en opladend werken. Zo kan stress verminderen of energie worden opgeladen.

Door de edelsteenmassage te combineren met de Bachbloesems en/of etherische oliën geeft dit een extra dimensie aan het werkzame effect. Tijdens een massage vindt er een energie uitwisseling plaats tussen de edelsteen, de Bachbloesems, oliën en de mens. Deze massage werkt diep door op fysiek, psychisch, energetisch en spiritueel niveau. Lichaam, geest en ziel worden in harmonie gebracht.