Tussen Top en Teen

Germaanse Geneeskunde

De 5 Biologische Natuurwetten

Als je de Bio-logica van je lichaam snapt, kun je veel meer in vertrouwen en angstvrij leven.

Grondlegger van de Germaanse Geneeskunde is: Dr. Ryke Geerd Hamer, geboren op 17 mei 1935 in Duitsland. Hij studeerde geneeskunde, theologie en natuurkunde. Hij specialiseerde zich als internist voor kankerpatiënten. Samen met zijn vrouw werkte hij aan een universitaire kliniek. Ze kregen meerdere kinderen waarvan een zoon Dirk. In augustus 1978 werd Dirk per ongeluk neergeschoten en hij overleed in december dat jaar.

Kort na Dirks dood werd bij Dr. Hamer testikelkanker vastgesteld. Hij veronderstelde dat het ontstaan van de kanker te maken had met het onverwachte verlies van zijn zoon. Hij begon al zijn kankerpatiënten te vragen of ze ook iets traumatisch hadden meegemaakt. Dat klopte en zo is Dr. Hamer zijn onderzoek gestart en is de Germaanse Geneeskunde ontwikkeld.

bron: https://www.germaansegeneeskunde.nl/home/
De Germaanse Geneeskunde gaat uit van bio-logische wetmatigheden en die kunnen op ieder ziektebeeld worden toegepast. Dit is een totaal andere zienswijze en maakt dat je heel anders gaat kijken naar jouw klachten en die van anderen. Zo ga je op zoek naar de oorzaak en werk je niet alleen aan symptoombestrijding

De natuurwet van de natuurlijke veranderingen.
Iedere ‘ziekte’: Zinvol Biologisch Speciaal Programma oftewel ZBS, ontstaat door een conflictinslag (DHS: Dirk Hamer Syndroom, vernoemd naar zijn zoon) die gelijktijdig optreedt in psyche, brein en orgaan/weefsels. Hier spreek je van als het: onverwacht, dramatisch, onacceptabel en geïsoleerd beleefd wordt en er (tijdelijk) geen oplossing is. De inhoud van het conflict bepaalt in welk deel van de hersenen het ZBS wordt aangestuurd en welk orgaan een verandering ondergaat.

 

De Tweefasigheid. De ‘ziekte’ is een proces. Ieder ZBS verloopt in 2 fasen. Er is een conflictactieve fase en een conflictoplossingsfase/ helingsfase, die altijd in een zelfde patroon verloopt. In de helingsfase voelen we ons meestal ziek.

Op kiemblad gecentraliseerde biologische speciaalprogramma’s. Het door de evolutie bepaalde Zinvol Biologisch Speciaalprogramma van de natuur wordt opgestart. Vanuit de embryologie weten we dat het hele lichaam is opgebouwd vanuit 3 kiembladen ( endoderm, mesoderm en ectoderm). Niets is toeval en ook hier zie je tegelijkertijd verandering komen in psyche, brein en orgaan/weefsels. Afhankelijk van het weefsel krijg je in de conflictactieve of de conflictoplossings- of herstelfase celtoename of celafname.

Het door de evolutie bepaalde systeem van de microben. Deze natuurwet zegt dat schimmels, bacteriën en virussen onmisbare helpers zijn, die vastgelegde opdrachten in ons lichaam vervullen. Zij werken dus hard voor ons in de herstelfase.

De wet van de Zinvolheid van elke ziekte. Ons lichaam werkt altijd voor ons en niet tegen ons. Elke ziekte is een overlevingsprogramma, het doel is ons sterker te maken als voorheen.

Mijn eigen verhaal:

Via een vriendin kwam ik in aanraking met de Germaanse Geneeskunde. Na een lezing was ik erg nieuwsgierig geraakt en ben ik gestart met de opleiding van HeartConnection.
Ik had al jarenlang astma en was allergisch voor katten, honden, huisstofmijt en bepaalde pollen. Ik slikte anti-histamine en gebruikte puffen, ontstekingsremmers en luchtwegverwijders. Op de opleiding leerde ik dat dit te maken had met een scheidingsconflict en mogelijk ook angstconflict (weet je hoe eng het is, als je het gevoel hebt dat je stikt??!) Ik had ook al een paar keer longontsteking gehad.
Daar ik geen idee had wanneer het allemaal was begonnen, heb ik de huisarts en apotheek gebeld wanneer ik mijn medicatie had gekregen. Dat bleek in november 1996 te zijn geweest. (Opleiding was in 2018, dus toen 22 jaar geleden.)
Voordat ik medicatie kreeg gingen er een aantal maanden voorbij. Ik werd een aantal keren, met name `s nachts benauwd. Ging daarna naar de huisarts, kreeg onderzoeken en toen medicatie om de symptomen te bestrijden. Dat betekende dat er rond augustus 1996, voor mij, een scheidingsconflict moet zijn geweest. Nadenkend wat er toen geweest is, kwam ik tot de conclusie dat mijn scheidingsconflict te maken had met het naar de kinderopvang gaan van onze zoon die in april 1996 is geboren. De eerste maanden hebben we zelf voor hem gezorgd en in augustus ging hij naar het kinderdagverblijf. Dat voelde ik als moeder natuurlijk als een scheiding.
Op dat moment in de opleiding ben ik gaan voelen wat dit met mij deed en daaraan gekoppeld wat ik voelde in mijn lijf. Dit werd begeleid door een andere therapeut in opleiding. ( VVL-en: verbinden-versmelten-loslaten). Een heftige gewaarwording, met angst, verdriet, schuldgevoel ( slechte moeder) benauwdheid, hartkloppingen en daarna huilen en opluchting. Vanaf die dag heb ik mijn medicatie niet meer hoeven te gebruiken en uiteindelijk in de prullenbak gegooid. Gelukkig! Want ik heb een kat en valkparkiet als huisdier.

Ik heb opleiding gevolgd bij (en nascholingen)
https//www.heartconnectionnederland.nl
https//www.biologika.nl

Het boek: Zielsoorzaken van ziekte van Bjorn Eybl is als pdf te downloaden (oude versie) Het herschreven boek is vanaf april 2024 te verkrijgen.
Daniel Derweduwen (The healthman): https://danielderweduwen.be
Mies Kloos Leven in Vertrouwen: https://www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl
De officiële website van de Germaanse Geneeskunde:
https://www.germaansegeneeskunde.nl