Tussen Top en Teen

Over Monique

Monique Nijssen

Monique, geboren in 1964.
Na het afronden van het atheneum heb ik de 4-jarige opleiding logopedie gevolgd. Na het afronden van deze opleiding heb ik 7 jaar gewerkt in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Eerst fulltime en daarna parttime omdat ik vanaf 1991 als zelfstandig logopedist werk, samen met een collega in onze praktijk in Brunssum.

Tijdens mijn studie en werk heb ik vele bijscholingen gedaan op logopedisch vlak maar ook NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren) om beter te kunnen coachen. De laatste jaren heb ik veel kennis opgedaan over de behandeling van ALK of SOLK ( Aanhoudende Lichamelijke Klachten of Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd voor massage en behandeling van drukpunten en Touch for Health. Het energetisch werken sprak me ook erg aan en ik heb Reiki 1 en Reiki 2 gedaan.

Ik ben moeder van drie prachtige kinderen. De 2e was een huilbaby en al snel is er hulp gezocht bij een natuurgeneeskundig arts en osteopaat. Hierdoor kwam ik in contact met een BSM-de Jong® therapeut. Een wereld ging voor me open. Eindelijk kon ik gericht gaan oefenen en werd mijn dochter een sterk en vrolijk, goed groeiend kind.

Toen heb ik besloten de 3 jarige opleiding tot BSM-De Jong® therapeut te volgen. Net weer zwanger van de 3e ben ik gestart en heb ik in 2005 de opleiding afgerond. Tijdens de opleiding was er samenwerking met osteopaat Frank de Bakker en hierna heb ik nog een aantal cursussen gevolgd in de geïntegreerde technieken.

Toch knaagde er nog altijd iets in mij: Ik kon mijn lichamelijk werken nog niet combineren met het energetisch werken. Tot ik in aanraking kwam met de ESB® (Energetisch Structurele Balans). Door deze kennis en ervaringen te combineren is Tussen Top en Teen ontstaan, waarin ik met hart, ziel en handen kan werken!

Ik ben een nieuwsgierig iemand die graag in de natuur (bezig) is, van muziek houd, actief en sportief is. Ik blijf zoeken naar kennis en balans. Graag nodig ik je uit om mijn pad te volgen.