Tussen Top en Teen

ESB® – zachte manipulatietherapie

ESB® therapie

SFB_4494

ESB® staat voor Energetisch Structurele Balans.

Het is een op zichzelf staande vorm van zachte manipulatietherapie, die streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot-, spier-, zenuwweefsel en aura.

In ESB® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden. Storende, belastende lichamelijke veranderingen (symptomen) zijn een teken van een overbelasting van deze regelmechanismen; je zou kunnen spreken van een ontoereikende probleemoplossing. Het lichaam is niet in staat een adequate oplossing te vinden. Alle ongevallen, ziekten en emotionele conflicten die je in de loop van je leven meemaakt, onbewust toevoegt en onbewust met je meedraagt, resulteren in een dergelijk toestand. Tijdens een ESB® -behandeling proberen we voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren.

Voor wie is de therapie?

De toepassing van ESB® is zeer breed. Omdat ESB® de verstoringen in het functioneren van het geheel uitbalanceert zijn de effecten te merken op alle aspecten van het lichaam.

Concreet wordt ESB® o.a. toegepast bij:

  • Behandeling van zenuwuitval en zwakte, aandoeningen van de wervelkolom, craniale aandoeningen, hoofdpijn/ migraine, nek- en schouderklachten, rugklachten, bekkenklachten
  • TMG dysfunctie (kaakgewricht), whiplash
  • Gewrichtsklachten
  • Sportblessures
  • Bekkenproblemen na zwangerschap en postnatale depressie
  • Stress en burnout en posttraumatische stressstoornis (PTSS)
  • Huilbaby’s
  • Tinnitus en evenwichtsklachten
  • Allergieën
  • Hormonale klachten, onder andere overgangsklachten
Hoe gaat de therapie te werk?

De behandelaar werkt met zachte handgrepen die het lichaam de ruimte geven zijn eigen weg weer te vinden.

Door middel van oor acupunctuur met een laser, wordt het zenuwstelsel gereset en kunnen zenuwbanen die ogenschijnlijk niet of onvoldoende functioneren weer geprikkeld worden tot volledige deelname aan het geheel.

Er wordt zo nodig gebruik gemaakt van een druktaster op onder andere meridiaanpunten en ampullen om bijvoorbeeld zenuwplexussen of allergieën te testen. Ook wordt een neurologische stemvork gebruikt om dieperliggend weefsel te bereiken of voor littekenbehandeling. Je lijf geeft aan of iets sterk of zwak is. Bij zwakte wordt het lijf aangespoord tot zelfcorrectie.

Dit alles maakt dat ESB® zeer effectief en snel werkt . De werkwijze is zacht en werkt met het lichaam, luisterend naar haar intelligentie en legt niet met kracht de wil van de behandelaar aan het lichaam op.

monique-nijssen-128x128
Monique Nijssen