• Certificaat medische basiskennis
  Ik volgde de tweedaagse bij- en nascholing medische basiskennis aan het Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde in Panheel en kreeg daarvoor een certificaat.
  Stacks Image 333
 • Certificaat oorreflexologie behaald!
  Op 17 december 2019 kreeg ik het certificaat Oorreflexologie uitgereikt, na de opleiding aan Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten.
  Op 17 december 2019 kreeg ik het certificaat Oorreflexologie uitgereikt, na de opleiding aan Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten.
  Stacks Image 350
  Stacks Image 352
  De behandeling wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed binnen de aanvullende verzekering, onder de code 24104.

 • Auriculotherapie (of: acupunctuur in het oor)
  Auriculotherapie, of acupunctuur in het oor, is met name succesvol bij de volgende symptomen: pijn, spier- hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken. De behandeling: In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. Afhankelijk van de klacht waarvoor je komt, kunnen er een of meerdere zogenaamde verblijfsnaaldjes geplaatst worden. Dit zijn kleine bolletjes. Er komt een klein plakkertje overheen. De bolletjes kunnen zo een aantal dagen blijven zitten. Hierdoor kennen de punten een langdurige werking. Je kunt met de bolletjes in het oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de knopjes eruit gaan. Ik werk met name met de laser op de te behandelen punten. Als u een oorschelp goed bekijkt, lijkt hij precies op een foetus. Probeert u het zelf eens zo te zien. Een vrucht in de moederschoot drijft daar ondersteboven in. Het oorlelletje is het hoofdje, de rand in het oor het ruggetje, de kronkelige lijnen binnen het oor het opgekrulde lijfje. Als u met uw vingers langs uw oor gaat, zit er halverwege een stevige richel. Deze richel staat in verbinding met de ruggengraat. Door vele onderzoeken heeft Dr. Nogier zo de ‘landkaart’ van het oor ontworpen. Niet alleen de wervelkolom is te vinden op het oor. Ook de organen, als long en nieren en weefsels, als bloedvaten, zenuwen en dergelijke zijn op het oor terug te vinden. Via een druktaster of puntenzoeker wordt het precieze punt gevonden, wat correspondeert met de klacht.
  Stacks Image 205
 • Opbouw menselijk skelet
  Een filmpje van het franstalige SVTCollège waarin mooi te zien is hoe het menselijke skelet is opgebouwd met alle beenderen en kraakbeen.
 • Baby's sportende zwangere vrouwen ontwikkelen zich beter
  Baby´s ontwikkelen zich motorisch beter wanneer hun moeders tijdens de zwangerschap sportoefeningen doen. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.
  Baby´s ontwikkelen zich motorisch beter wanneer hun moeders tijdens de zwangerschap sportoefeningen doen. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.
  Sportende vrouwen krijgen sowieso baby’s met een sterker hart. Dat is al gebleken uit eerder onderzoek. Ook staat vast dat wanneer kinderen in de eerste jaren een minder goede coördinatie en motoriek hebben, zij in hun latere leven meer kans hebben op obesitas.

  Trainingsprogramma
  In totaal namen 71 zwangere vrouwen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar deel aan dit nieuwe onderzoek. Een deel van de groep volgde een trainingsprogramma en de andere vrouwen deden niet meer of anders dan gewoonlijk. De sportsessies duurden vijftig minuten. De sportende deelneemsters deden de oefeningen tot aan de geboorte.
  Alle deelnemende vrouwen bevielen van een gezonde baby. Na een maand werden alle baby’s fysiek onderzocht waarbij hun motoriek werd getest. Deze bleek bij de baby’s van de sportende moeders iets verder ontwikkeld dan bij de baby’s uit de controlegroep.

  Overgewicht
  Obesitas onder kinderen is in de Verenigde Staten een groeiend probleem. Bijna een derde van de kinderen in de leeftijd van 2 tot 19 jaar heeft overgewicht. In Nederland is dit probleem iets minder, maar toch ook zeker aanwezig. Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud had 11,7% in 2018 overgewicht, waarvan 9% matig en 2,7% ernstig overgewicht.
  De onderzoekers hopen met deze studie aanstaande moeders te stimuleren om meer te bewegen, zodat zij actieve kinderen krijgen met een gezond gewicht.
  Stacks Image 116
 • Stress en aankomen in gewicht: déze hoofdrol speelt cortisol
  Cortisol is één van de belangrijkste – en in potentie gevaarlijkste – stresshormonen. Een teveel aan cortisol kan een wrak van je maken. Daarnaast is er een verband tussen stress en aankomen in gewicht.
  Cortisol wordt aangemaakt in je bijnieren en valt, net als adrenaline, onder de stresshormonen. Je lijf maakt de hele dag door cortisol aan en volgt daarbij het dag- en nachtritme. ‘s Ochtends bij het opstaan is de cortisol waarde het hoogst. In de oertijd was dat het moment dat je – in een relatief gevaarlijke omgeving – op zoek moest gaan naar voedsel en dus klaarwakker en super alert moest zijn. Gedurende de dag wordt er steeds minder cortisol geproduceerd en rond 22.00 uur heeft je cortisolspiegel een dieptepunt bereikt. Je lichaam en geest zijn dan tot rust gekomen en maken zich op om te gaan slapen.

  Acute en chronische stress
  Cortisol kent echter ook pieken. Als er gevaar dreigt waarvoor je op de vlucht moet gaan of tegen moet vechten, zorgt cortisol er – samen met een geactiveerd sympathisch zenuwstelsel – voor dat er direct extra suiker en zuurstof naar je hersenen gaat en..... lees verder
  Stacks Image 126
 • Moeten ouders buikpijn serieus nemen, zelfs al doet een kleuter alsof?
  Een meisje van vier, bijna vijf, klaagt op school of de opvang wel eens over buikpijn. "Wij worden dan gebeld dat ze zich niet lekker voelt en of we haar kunnen ophalen", schrijft haar moeder.
  Een meisje van vier, bijna vijf, klaagt op school of de opvang wel eens over buikpijn. "Wij worden dan gebeld dat ze zich niet lekker voelt en of we haar kunnen ophalen", schrijft haar moeder. Nu zijn die buikklachten er vaak op momenten dat andere kinderen ziek naar huis zijn gegaan, of dat andere ouders de juf erop wijzen dat hun kind niet fit is en dat ze moeten bellen als het niet gaat. "Onze dochter is een slimme tante, zij denkt natuurlijk: 'mooi, als je ziek bent, komen je ouders je halen'. We zijn er een paar keer ingetrapt, maar geven nu vaker te kennen aan school en opvang dat we alleen komen als het echt niet gaat. Hoe maken we onze theatrale kleuter duidelijk dat ze niet moet doen alsof?"


  Lastig te duiden
  Heeft een kind verhoging en is het lusteloos, dan is het duidelijk. "Koorts liegt niet", zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Maar buikpijn is lastig te duiden. Lees verder....
  Stacks Image 191

CONTACT
Wil je meer informatie, neem dan telefonisch contact op met 0610221982
Je kunt me ook een email sturen naar mail_TTeT. Vermeld dan jouw telefoonnummer en een korte beschrijving van je (hulp)vraag.
Stacks Image 359_17

.
.