REIKI
Stacks Image 1234
REIKI is een eenvoudige en natuurlijke geneeswijze die behoort tot de oudste vormen van geneeswijzen die de mensheid kent.

Het Japanse woord Reiki, bestaat uit twee lettergrepen: Rei, dat het kosmische, universele aspect van deze energie beschrijft en Ki, dat is de fundamentele levenskracht die stroomt en klopt in alles wat leeft.

De methode komt oorspronkelijk uit Tibet en werd herontdekt door monnik dr. Mikao Usui. Het doel van een Reiki behandeling is het lichaam te voorzien van extra energie, zodat het zelfgenezingsproces wordt versterkt.
Reiki brengt energiee╠łn in ons lichaam in balans. Deze universele energie stroomt in een krachtige vorm door de handen van de Reiki-gever. Door handoplegging kanaliseert de helende energie in het lichaam van de ontvanger. De Reiki-gever is dus een doorgeef kanaal en dit betekent dat het de gever zelf geen energie kost maar zij/ hij wordt er ook door opgeladen en versterkt.
Stacks Image 1242
HOTSTONE MASSAGE
Hotstone-massage; Aanraken is een van de krachtigste vormen om iemand te helen.
Aanraken is een van de krachtigste vormen om iemand te helen. Dat hangt gedeeltelijk samen met de uitwisseling van energie maar voornamelijk omdat door aanraking een soort brug ontstaat tussen twee levende wezens. Lichaamsmassage met warme stenen is al heel oud. Het werd toegepast door sjamanen in Hawaii en door Indiaanse stammen en ook in de traditionele Chinese geneeskunde. Door de combinatie van massage , warmte en kracht van de stenen wordt een heilzame ontspanning bereikt.

Het masseren met verhitte stenen maakt de spieren los en ontspant ze, bevordert de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam en brengt de geest tot rust. Op het niveau van denken, geest en gevoel, lost de hotstone- massage energetische blokkades op en stimuleert de aanrakingsgevoelige zenuwen, kalmeert het vegetatieve zenuwstelsel en vermindert de sporen die stress in ons lichaam achterlaat. De massage helpt ook onze geestelijke balans terug te vinden of te behouden. Dit wordt ook bereikt door de lichaamsmeridianen en de chakra`s bij de behandeling te betrekken.
Stacks Image 1240