ESB ZACHTE MANIPULATIETHERAPIE
Stacks Image 1234
ESB® is een op zichzelf staande vorm van zachte manipulatietherapie, die streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot-, spier-, zenuwweefsel en aura. In ESB® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden.
ESB staat voor Energetisch Structurele Balans.

ESB® is een op zichzelf staande vorm van zachte manipulatietherapie, die streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot-, spier- , zenuwweefsel en aura.
In ESB® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden. Storende, belastende lichamelijke veranderingen (symptomen) zijn een teken van een overbelasting van deze regelmechanismen; je zou kunnen spreken van een ontoereikende probleemoplossing. Het lichaam is niet in staat een adequate oplossing te vinden. Alle ongevallen, ziekten en emotionele conflicten die je in de loop van je leven meemaakt, onbewust toevoegt en onbewust met je meedraagt, resulteren in een dergelijk toestand. Tijdens een ESB® -behandeling proberen we voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren.

De behandelaar werkt met zachte handgrepen die het lichaam de ruimte geven zijn eigen weg weer te vinden. Door middel van oor-acupunctuur met een laserlichtje wordt het zenuwstelsel gereset en kunnen zenuwbanen die ogenschijnlijk niet of onvoldoende functioneren weer geprikkeld worden tot volledige deelname aan het geheel.

Dit alles maakt dat ESB zeer effectief werkt en vaak maar één behandeling nodig heeft. De werkwijze is zacht en werkt met het lichaam, luisterend naar haar intelligentie en legt niet met kracht de wil van de behandelaar aan het lichaam op.
VOOR WIE IS DE THERAPIE?
De toepassing van ESB® is zeer breed. Omdat ESB® direct de verstoringen in het functioneren van het geheel uitbalanceert zijn de effecten te merken op alle aspecten van het lichaam. Concreet wordt ESB® o.a. toegepast bij:
Behandeling van zenuwuitval en zwakte, aandoeningen van de wervelkolom, craniale aandoeningen, hoofdpijn, nekklachten en TMG dysfunctie, whiplash, rugklachten, bekkenklachten, lumbale- en thoracale klachten
Gewrichtsklachten zoals: schouderklachten, ellenboog-, pols- en hand klachten, been-, heup-, knie-, enkel- en voetklachten, artritis, artrose en andere gewrichtsklachten
Toestand na ongeval of operatie en sportblessures
Bekkenproblemen na zwangerschap en postnatale depressie
Stress en burnout en posttraumatische stressstoornis ( PTSS)
Huilbaby's
Tinitus en evenwichtsklachten
ESB THERAPIE
HOE GAAT DE ESB-THERAPIE TE WERK?
De behandelaar werkt met zachte handgrepen die het lichaam de ruimte geven zijn eigen weg weer te vinden. Door middel van oor-acupunctuur met een laserlichtje wordt het zenuwstelsel gereset en kunnen zenuwbanen die ogenschijnlijk niet of onvoldoende functioneren weer geprikkeld worden tot volledige deelname aan het geheel.

Dit alles maakt dat ESB® zeer effectief werkt en vaak maar één behandeling nodig heeft. De werkwijze is zacht en werkt met het lichaam, luisterend naar haar intelligentie en legt niet met kracht de wil van de behandelaar aan het lichaam op.